Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 mars, 2019 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 21 mars, 2019 - 14:33
  • Hannamari Ruohonen t v har illustrerat femmornas skrivstafett, som administterats av barn- och ungdomsbibliotekarie Annica Andersson t h

Kulturen: Femmornas skrivstafett - i bild

Ända sedan i oktober har femteklassisterna i de åländska skolorna jobbat med ett bokprojekt i stafettform, kallat Spökstafetten. Varje klass har skrivit varsitt kapitel och texterna har illustrerats av Hannamari Ruohonen. Nu lagom till litteraturdagarna är stafetten i mål och illustrationerna ställs ut på stadsbibilioteket. Vernissage är det på torsdagkväll.

Det inledande kapitlet, som anger tonen för boken är skrivet av författaren Petrus Dahlin, resten av berättelsen är skapad av åländska femteklassister där den ena klassen hakat på där den föregående slutat. Det händer väldigt mycket i den här berättelsen säger Hannamari Ruohonen som mot slutet hade undrat hur de riktigt skulle få ihop det, hon gav t o m en ledtråd till lösning i en av sina bilder, som eleverna ändå valde att ignorera. Hannamari Ruohonen som är professionell barnboksillustratör säger att det har varit väldigt trevligt att jobba med det här projektet, det första illustrationsprojekt hon har gjort till en svensk text.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »