Publicerad: torsdag, 28 februari, 2019 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 28 februari, 2019 - 11:50
  • Lena A Linderholm ställer ut på Mariehamns stadsbibliotek
  • Blommor och citroner är återkommande motiv i de färgstarka målningarna
  • Ur lådorna packar Lena Linderholm också upp keramik med färgrann dekormålning
  • Hannele Ögård och Leila Öhman är två av de hantverkare o konstnärer som säljer överblivet material på Kulturfabriken i helgen
  • Rose-Marie Lampi säljer av sina färdiga målningar

Kulturen: Blommor och blader samt överblivna saker

Nordiskt ljus i kombination med provencalska färger kännetecknar Lena A Linderholms konst. Nu ställer hon ut på stadsbiblioteket. På Kulturfabriken blir det konst- och hantverksloppis i helgen med utförsäljning av material och färdiga alster som blivit överlopps.

Jag vill sprida glädje, var dags glädje säger konstnären Lena A Linderholm som nu ställer ut för första gången på Åland, i stadsbibliotekets lilla utställningsutrymme.Där visar hon en liten liten del av allt det hon gör: måleri, textmönster, keramik, böcker. Det är färggrant och glatt med mycket blommor och citroner. Vernissage är  det idag torsdag då hon också kommer att berätta om målningen tulpanprinsessan som finns med i utställningen. På Kulturfabriken ordnar Ålands slöjd och konsthantverksförening tillsammans med konstföreningen och bild- och formskolan en utförsäljning av överblivet material, böcker, garner, vävmaterial men också färdiga målningar och stickade plagg etc under rubriken Left Over. 25 försäljare deltar i den här loppisen som pågår både lördag och söndag mellan kl 11 och 15.