Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 februari, 2019 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 28 februari, 2019 - 11:50
  • Lena A Linderholm ställer ut på Mariehamns stadsbibliotek
  • Blommor och citroner är återkommande motiv i de färgstarka målningarna
  • Ur lådorna packar Lena Linderholm också upp keramik med färgrann dekormålning
  • Hannele Ögård och Leila Öhman är två av de hantverkare o konstnärer som säljer överblivet material på Kulturfabriken i helgen
  • Rose-Marie Lampi säljer av sina färdiga målningar

Kulturen: Blommor och blader samt överblivna saker

Nordiskt ljus i kombination med provencalska färger kännetecknar Lena A Linderholms konst. Nu ställer hon ut på stadsbiblioteket. På Kulturfabriken blir det konst- och hantverksloppis i helgen med utförsäljning av material och färdiga alster som blivit överlopps.

Jag vill sprida glädje, var dags glädje säger konstnären Lena A Linderholm som nu ställer ut för första gången på Åland, i stadsbibliotekets lilla utställningsutrymme.Där visar hon en liten liten del av allt det hon gör: måleri, textmönster, keramik, böcker. Det är färggrant och glatt med mycket blommor och citroner. Vernissage är  det idag torsdag då hon också kommer att berätta om målningen tulpanprinsessan som finns med i utställningen. På Kulturfabriken ordnar Ålands slöjd och konsthantverksförening tillsammans med konstföreningen och bild- och formskolan en utförsäljning av överblivet material, böcker, garner, vävmaterial men också färdiga målningar och stickade plagg etc under rubriken Left Over. 25 försäljare deltar i den här loppisen som pågår både lördag och söndag mellan kl 11 och 15.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »