Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 12 september, 2018 - 11:40
  • Marinarkeolog Marcus Nordberg
  • När dagen började var publiken inte så stor men ju längre det led desto fler var det som hittade till Ålands kulturhistoriska museum.

Kulturbyrån presenterade sig på kulturarvsdag

Det är dags för oss att bli mer tillgängliga för allmänheten - så förklarar antikvarie Jenni Lucenius bakgrunden till lördagens satsning på en kulturarvsdag på kulturhistoriska museet. Med ett brett programupplägg lockade man bra med besökare.

Vad gör de egentligen på kulturbyrån (tidigare museibyrån) - ja den frågan kunde man få svar på under den kulturarvsdag som ordnades på Ålands kulturhistoriska museum i lördags. Experter inom olika områden fanns på plats för att berätta och demonstrera sitt arbete - från konkreta mätningar ute i stadshusparken till föredrag med bildspel inne i utställningssalen. Marinarkeolog Marcus Lindholm berättade om vad man med den nya teknikens hjälp kan få fram för information om vrak i våra vatten, byggnadsantikvarien Pia Sjöberg demonstrerade gamla byakartor som nu finns tillgängliga via nätet och intendent Ted Chikasha pratade om våra äldsta krukväxter och hur man inredde förr.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »