Publicerad: tisdag, 11 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 11 september, 2018 - 11:40
  • Hannele Ögård har sin ateljé Blå Fisken i Byttböle
  • Sixten Janssomn tog emot besökare i sin lilla ateljé i Svinö
  • Rainer Jansson är med i konstrundan för första gången, här i samspråk med Tor Mattsson
  • Ralf branders är en av utställarna på Kulturfabriken

Konstrunda för elfte gången

I helgen arrangerades åter konstrundan - på Åland och runt om i hela svensk Finland. 24 åländska konstnärer och konsthantverkare deltog - från Brändö i nordost och Kökar i söder till Eckerö i väster.

Somliga har varit med nästan alla gånger, andra är helt nybörjare i sammanhanget. Konstrundan är ett bra tillfälle att möta sin publik, goda samtal uppstår och man får respons på sitt arbete. Det säger flera av deltagarna som dessutom ser det här evenemanget som en kick för storstädning i sin ateljé.Konstnärens arbete är vanligen ganska ensamt så det är värdefullt att utan hämningar få tala om konst i två dagar säger Hannele Ögård vars ateljé Blå Fisken ligger mycket avsides i Byttböle men likväl lockade en jämn ström av besökare, I stan hade flera konstnärer gått samman och höll öppet hus på Kulturfabriken. Det är mycket roligare att vara här än att sitta ensam hemma I Lemland och vänta på besökare säger Britta Gustafsson som visar sina alster där tillsammans med Keathy Eriksson-Jourdan och Ritva Saloranta.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »