Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 8 januari, 2019 - 11:40
  • Kjell Ekström och en serie målningar på temat is
  • Flera målningar har fått sin inspiration ur naturen på Hemnäset i Hummersö.

Kjell Ekström visar akrylmålningar

Igåre var det vernissage för en ny utställning av Kjell Ekström, på Föglö bibliotek. Efter decennier av huvudsakligen akvarellmåleri har Ekström nu återvänt till det material han började jobba med, nämligen akryl på duk och pannå.

Bytet av uttryckssätt har gjort markanta avtryck i slutresultatet. De akrylmålningar som nu ställs ut i Föglö bibliotek skiljer sig mycket från de skira akvareller vi är vana att se av hans hand. De nya målningarna, alla små i formatet, är mustiga i färgskalan och det intrycket förstärks av inramningarna. Från akvarellens lite diffusa former har Kjell Ekström nu övergått till ett betydligt mer föreställande måleri. Naturbilder från såväl skog som ytterskärgård utgör huvudsakliga motiv, med både somriga och vintriga inslag. Några akvareller ingår också i utställningen men det är akrylmåleriet som dominerar. det begränsade formatet förklarar Kjell Ekström med att han målningarna skulle gå att transportera i handbagaget på flyget - hela utställningen har nämligen tillkommit i Spanien!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »