Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 29 augusti, 2018 - 11:40
  • Kirsi Sundholm, ny biblioteks- och kulturchef i Jomala

Kirsi är Jomalas nya bibliotekschef

Efter 17 år på posten som biblioteks- och kulturchef i Jomala har Gunilla Jansson nu tackat för sig och avgått med pension. Efterträdaren heter Kirsi Sundholm och hon presenterar sig i dagens program!

Kirsi Sundholm är ganska nybakad som bibliotekarie - sin examen fick hon 2016 och därefter har hon arbetat på Lumparlands respektive Kumlinge bibliotek innan hon nu utsetts till chef över landskapets näststörsta bibliotek räknat i antal titlar, Jomalas. Det är ett välskött bibliotek med inarbetade rutiner konstaterar hon och tillägger att Gunilla Janssons stövlar är stora att kliva i för en efterträdare. Den kommande flytten till det samlimgshus som ska byggas är ett stort arbete som behöver planeras under nästa år samtidigt som man också håller på att byta hela katalogiseringssystemet inom det åländska biblioteksväsendet. Själv läser Kirsi Sundholm för närvarande mycket Alandica litteratur, däremot aldrig deckare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »