Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 31 augusti, 2018 - 11:40
  • Tjockt med folk i Alandicas teatersal när hela My Fair Lady-gänget samlas till repetitioner! Foto Eva Nyberg
  • Regissören Robert Liewendahl och en del av blomsterrekvisitan foto Eva Nyberg
  • EWn del av musikalgänget med kapellmästaren Martin Segerstråle i mitten och regissören Robert Liewendahl till höger, foto teater Alandica er

Intensiva repetitioner inför My Fair lady

Höstens storsatsning från teater Alandica och regissören Robert Liewendahl är musikalen My Fair Lady som har premiär om två månader, men redan nu har sextiotalet medverkande fått arbeta hårt och intensivt.

I och med att den musikaliska ledningen för musikalsatsningen sköts av Martin Segerstråle som till vardags är verksam i riket har repetitionsschemat inledningsvis varit mycket späckat. Under två veckors tid har den stora gruppen medverkande tagit sig igenom hela föreställningen så att ett sammanhängande genomdrag kunde göras redan i onsdags. Mycket arbete återstår men det ser lovande ut konstaterar Segerstråle som berömmer de medverkande för hög arbetsmoral och arbetsglädje. Valet av musikal förklarar Robert Liewendahl med att det alltid varit en dröm att få göra den här samtidigt som innehållet, om än förankrat i tidigt 1900-tal och London, är aktuellt för oss idag med sin fokusering på ytan. Huvudrollen som Eliza Doolittle dubbleras av Fredrika Sarling och Filippa Enroos eftersom det är en stor iocg mycket krävande roll. Den osympatiske professor Higgins tolkas av Henrik Herlin, en ny bekantskap för åländsk teaterpublik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »