Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2019 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 20 mars, 2019 - 11:40
  • Staffan Bruun, arkivfoto Eva Nyberg

Hbl - skadskjuten riksdrake

Falska nyheter och aktiv vanskötsel av den finlandssvenska rikstidningen Hufvudstadsbladet är två ämnen som journalisten och författaren Staffan Bruun kommer att diskutera under litteraturdagarna i helgen.

Mitt liv på Hbl heter Staffan Bruuns senaste bok som är en kombination av journalistminnen och furiös kampskrift mot ledningen för Hufvudstadbladet som enl Bruun aktivt försökt ta död på sin tidning. Än lever Hbl, hårt nedbantad och med en prenumerantstock som har rasat från 70.000 ex till 26.000. Även på Åland har antalet prenumeranter halverats. Om sin bok berättar Staffan Bruun på lördagförmiddag på stadsbiblioteket men redan på fredag eftermiddag medverkar han i en panel som diskuterar problemet med falska nyheter under seminariet Ja skiter i om det är fejk det är förjävligt ändå, om falska nyheter och vandrinmgssägner på nätet och vikten av källkritik i vår tid. Ålands Radio direktsänder seminariet med start kl 16.00 på fredag. I Kulturen idag hör du Staffan Bruun i en intervju från i höstas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »