Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 13 september, 2018 - 11:40

Havets Röst lockar sångare

Ifjol begicks den första upplagan av tävlingen Havets röst för klassiskt skolade sångare, högst 30 år gamla från Norden och Baltikum. I år återkommer tävlingen som lockar många aspiranter - men ingen från Åland.

I den första upplagan ifjol deltog Philip Björkqvist och Sara Alm från Åland men i årets startfält finns inga åländska sångare. Det beklagar Mikael Fagerholm, som är en av arrangörerna för sångtävlingen där prispengarna sponsras av Anders Wiklöf. Av det åttiotal sångare som sökte har en jury nu vaskat fram 20 till semifinalen som begås den 29 september på Alandica. Finalen äger rum samma dag på eftermiddagen. Såväl sångare som jurymedlemmar och ackompanjatörer håller mycket hög kvalitet intygar Fagerholm som inte sparar på superlativen. Det här är ett unikt tillfälle att få höra så enastående sångare, därför borde alla åländska körsångare och musikintresserade gå man ur huse för att lyssna anser Mikael Fagerholm. Publik behövs också för att utse pristagaren i kategorin publikens favorit.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »