Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 mars, 2014 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 12:31

Hantverk ställs ut på biblioteken i stan och Godby

Tovat, tuftat och tummat kallar tre erfarna hantverkare sin utställning som nu visas i stadsbiblioteket. Den har tidigare varit på turné både till Stockholm och Vasa. Det är keramikern Petra Westerlund, ullhantverkaren Inger Nygård och tuftningskunniga Hanna Wiik-Rosenqvist som sammanställt en utställning vars syfte uttryckligen är att roa betraktaren. Den kan ses i stadsbiblioteket i två veckor framöver.

På Finströms bibliotek i Godby visar blivande hantverkare vad de har lärt sig i vinter på hantverkslinjen på Ålands folkhögskola. Eleverna där får testa många olika tekniker vilket också avspeglar sig i utställningen. Här visas allt från järnsmide till akvareller. Vernissage för den utställningen är det onsdagkväll kl 18-20. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »