Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 22 augusti, 2018 - 11:40
  • Birgitta Häggbloms kuddar inspirerade av Hammarslandsdröäktens kjolficka ingår i utställningen Nitti på post och tullhuset
  • Pinnstolen Lilla Åland av Carl Malmsten finns också med
  • Marcus Boman och Jenny Carlstedt

Hantverk lockade till Post och tullhuset, Sibelius än en gång - på publikens begäran

Ålands slöjd och konsthantverksförening är nöjd med hur årets utställning på Postoch tullhuset i Eckerö tagits emot av publiken. Visserligen var besökarantalet något lägre i år än för fjolårets utställning men det beror på vädret säger verksamhetsledaren. Jenny Carlstedt och Marcus Boman ger publik än en chans att höra konserten vi, vi och tusen gånger vi på söndag.

Hittills har närmare13 000 poersoner sett utställningen Nitti på Eckerö post- och tullhus. utställningen gör dels tillbakablickar på föreningens nittioåriga historia  men visar också hantverk av idag verksamma åländska hantverkare. responsen har varit god och vi är nöjda konstaterar Hanna Wiik Rosenqvist, verksamhetsledare för föreningen. Planeringen inför nästa års hantverksutställning är redan igång, den görs på temat Mitt i havet, öhantverk med inbjudna nordiska kolleger från öar i Östersjön. På söndagen ger Jenny Carlstedt och Marcus Boman ännu en konsert med musik av Jean Sibelius under rubriken Vi, vi och tusen gånger vi, med fokus på makarna Sibelius kärlekssaga. Det är många ganska okända sånger som framförs, inte bara de givna örhängena säger Jenny och Marcus. De turnerade tidigare i sommar med den här konserten bland annat i skärgården menh på allmänhetens begäran ger de nu en sjätte konsert i Mariehamns kyrka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »