Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 april, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 25 april, 2018 - 11:40
  • Guy Frisk bland sina verk från ett lång konstnärsliv
  • Tavlor, tavlor, tavlor i Guy Frisks ateljé

Guy Frisk jobbar vidare

Konstnären Guy Frisk kan se tillbaka på 70 års konstnärlig verksamhet men vilart på sina lagrar gör han inte. Man får aldrig ge upp säger han och går till sin stora ateljé dagligen.

Ateljén i Krogstad, Lumparland är lika stor som det fähus som i tiden stått på platsen. Det är rymd och ljus som möter besökaren - och så tavlor, mängder, ja hundratals tavlor.Och flera blir det hela tiden för Guy Frisk arbetar oförtrutet vidare. På torsdag inviger stadsbiblioteket ett nytt utrymme avsett för utställningar och den förste inbjudne utställaren är just Guy Frisk. På ett bord har han samlat de verk han valt ut ur sin enorma kollektion, för kulturplaneraren Lars Midbjer att välja ur. De här är nya säger han - i bemärkelsen att de aldrig tidigare visats för publik, trots att de kanske har 20 år eller mer på nacken. Napoleon finns med i några av dem som gestaltning av mänsklig dårskap. Många går i blått. Jag är nordisk i mina färgval: blått, grönt och brunt förklarar Frisk, men tillägger att han inte målar färger utan ljusets våglängder. Färgen betraktaren ser skiljer sig från person till person.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »