Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 9 april, 2019 - 12:43
  • Monique Lundberg med några av sina grafiska blad som visas under april på Finströms bibliotek
  • Främlingen, pressbild ÅST

Grafik på Finströms bibliotek, ÅST på turné

Monique Lundberg ställer ut grafik på Finströms bibliotek under april månad. Den här veckan turnerar Åbo svenska teater på Åland med komedin Främlingen i regi av Arn-Henrik Blomqvist.

I tjugo års tid har Monique Lundberg jobbat med grafik så uttryckssättet är henne välbekant. Fullärd blir man ändå aldrig säger hon. Hon kallar sin utställning Vita brevis, Livet är kort - men väljer att kapa den andra delen av det latinska citatet: konsten är evig. Där är jag ännu inte menar hon. Att risata fram bilden ur plåten är det meditativa elementet - att det sen går snabbt att trycka den färdiga bilden är också ett plus. Liksom möjligheten att variera samma bild med hjälp av färgval.

Främligen är titeln på den pjäs som Åbo Svenska Teater kommer till Åland med den här veckan. För regin svarar Arn-Henrik Blomqvist och han beskriver pjäsen som mycket rolig trots att den behandlar allvarliga ämnen som främlingsfientlighet, xenofobi och Donald Trump. Pjäsen är från mitten av 1980-talet me3n aktuellare än någonsin, han har också uppdaterat den till att utspela sig i nutid. Kökarborna är de första som ges möjlighet att se den på hemmaplan, på tisdagen och sen spelas den påå Hammarbo på onsdag och på Alandica torsdag och fredag. Den här uppsättningen har fått mycket goda recensioner i rikspressen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »