Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 24 augusti, 2018 - 11:40
  • Carita Roman t v lämnar över Galleri Skarpans till Leila Cronwell-Morgan Lönnroth.

Galleri Skarpans i nya händer

Efter 12 år som gallerist väljer Carita Roman nu att sluta - med ålderns rätt och för att få tid för barnbarn och andra intressen. Det tog henne bara en månad att hitta en efterträdare i Leila Cronwell Morgan Lönnroth.

Det var via en annons på företagsbörsen på Ålands Näringsliv som de hittade varandra, galleristen som ville sluta och konstälskaren som i hemlighet alltid drömt om att driva ett galleri. Som nyligen återflyttad till Åland efter många år utomlands tog det Leila Cromwell Morgan Lönnroth en minut att bestämma sig när hon såg annonsen. Nu har hon fräschat upp galleriet med ommålning och ommöblering och den 6 september ordnar hon den första vernissagen där, vilket samtidigt blir en nyöppning för galleriet. Namnet och verksamhetsinriktningen behåller hon men vissa nymodigheter blir det också. Hon är bl a inte alls främmande för mer aktivitet på nätet säger den nya galleristen som har haft konst som passion i hela sitt liv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »