Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 mars, 2019 - 11:40Uppdaterad: fredag, 15 mars, 2019 - 11:40
  • Hamnö med St Anna kyrka och Fransiscuskapellet t v är i centrum under den 40nde Fransiscusfesten på Kökar 5-7-juli 2019.
  • Arrangörer är fr v kyrkoherde Peter Karlsson, projektledare Katarina Gäddnäs, pilgrimsvandringsledaren Maria Widén och kursledaren i gregoriansk sång Henrika Lax

Fransiscusfesten 40 års jubilerar

Det som förenar oss är temat för årets Fransiscusfest på Kökar som också 40 års jubilerar. De ekumeniska samtalen är centrala men programmet bjuder också på mycket kultur, som vanligt.

Som brukligt är det många högt uppsatta kyrkans män som beräker Kökar den första helgen i juli9 då Fransiscusfesten äger rum, bland dessa fader Zlatko som var med också för 40 år sedan, då Fransiscvuskapellet i den gamla klosterkällaren invigdes och traditionen med de här festerna inleddes. Biskopen i Borgå Stift Björn Vikström deltar också, som ett av sina sista åtaganden innan han lämnar ämbetet till hösten. Också representanter för såväl den katolska som ortodoxa kyrkan och någon frikyrka ko0mmer till Kökar. Hanerika Lax håller i en kurs i gregoriansk sång dagarna innan själva festen och hennes sångare medverkar också i programmet. Det gör även Kökars Hembygdsförening som sätter upp Broge Wiléns dramatisering av Valdemar Nymans roman Broder Kilian och kören Flera Röster. Kenneth Gustavsson föreläser om Hamnös historia och hela festen inleds med en psalmsångskonsert där Kökar Röster deltar. Fransiscusfesten äger rum 5-7 juli, på Hamnö, Kökar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »