Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 januari, 2019 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 30 januari, 2019 - 11:40
  • Marie-Louise Samuelsson-Carlsson och Marianne Asp Gottberg ställer ut tillsammans
  • Älgar och kor är favoritobjekt för Marie-Louise Samuelsson-Carlsson som reproducerar sina bilder på plåt vilket ger dem en särskild lyster
  • Detalj ur Marianne Asp Gottbergs trolska höstskog

Fotografier på Galleriet

Geta och fotografi är den gemensamma nämnaren för Marie-Louise Samuelsson-Carlsson och Marianne Asp Gottberg som nu har sin första gemensamma utställning, på Galleriet på Torggatan. Att fånga skönheten som finns runt omkring oss, i det lilla är en bärande idé för dem bägge.

Närproducerad fotomix är titeln på utställningen som öppnar med vernissage på torsdag. Medan Marie-Louise har fotograferat hela sitt liv är Marianne Asp Gottberg färskare i gebitet och säger att hon fortfarande arbetar på att få systemkameran att lyda henne och inte tvärtemot. Bägge är intresserade av att fota djur och natur - för Marianne är katter ett kärt objekt medan älgar är Marie-Louises specialitet. Jag vet ungefär var de finns och letar upp dem eller väntar ut dem säger hon. Kor är lättare att hitta, men egentligen mer skrämmande än älgar konstaterar hon också. Bägge efterarbetar sina bilder i datorn och leker t ex med färgerna. Svart-vita bilder med enstaka detaljer i färg har de bägge med på den här utställningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »