Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 18 september, 2018 - 11:40
  • Fotografen Marcus Boman och hans nya bok!

Fotobok med konstnärsporträtt

60 åländska konstnärer, författare, musiker och designers portätteras i Marcus Bomans nya bok Skaparkraft, Åländska konstnärer. I första hand är detta en konstbok och porträtten är ordnade i sonatform! säger upphovsmannen själv.

Två år har det tagit Marcus Boman att samla material till boken. Ursprungligen tänkte han göra en porträttbok på åländska musiker endast men återkommen till Åland efter åtta års utomlandsvistelse konstaterade han att mycket skett på den åländska konstscenen, vilket resulterade i att perspektivet vidgades till att omfatta olika konstarter. Alla medverkande lever på sin konst, det har varit ett av kriterierna, åländskhet i själ och hjärta ett annat. Från Nayab Ikram till Lill Lindfors, från Tomas Nunez-Garces till Ann-Gerd Steinby - här finns ett brett spann på medverkande. Var och en presenteras med två bilder: ett porträtt och en bild tagen in action så att säga. Somlioga är svart-vita, de flesta i färg. somliga är tagna med lång slutartid, andra photoshoppade för att uppnå speciella eftekter medan en del presenteras ganska obehandlade. Av bokens 60 porträtt skas nu ett mindre antal väljas ut till en kommande fotoutställning i NIPÅs regi berättar Marcus Boman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »