Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 januari, 2019 - 11:40Uppdaterad: fredag, 11 januari, 2019 - 11:40
  • Ålands musikinstitut kan ta in fler elever. Arkivfoto EN

Fler elever tas in på musikinstitutet

Tack vare en extra pott om 20.000 euro i budgeten för 2019 kan musikinstitutet nu ta in fler elever, i första hand på stråkinstrument och piano.

Efter många år med sparsamhet som främsta ledstjärna fick musikinstitutets rektor Björn Blomqvist en välkommen julklapp av lagting och landskapsregering då budgeten för 2019 klubbades alldeles före helgerna. Med en extra pott om 20.000 euro har vi möjlighet att erbjuda studieplats till de sökande som vid antagningstesten i våras hade otroligt höga poäng men ändå inte rymdes in på grund av platsbrist. Isynnerhet inom stråk hade vi fantastiskt starka sökande säger Björn Blomqvist som hoppas att den här halvårs långa väntan på att få börja inte har tagit intresset ur barnen. Ett annat instrument som stäöndigt lockar många gånger fler sökande än man kan ta in är piano och också där hoppas Björn Blomqvist på en öppning nu. Vidare ska ÅMI köpa in instrument för utlåning till sina elevert, det gäller främst trä- och bleckblåsinstrument.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »