Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 januari, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:29

Fars, drama eller tragedi inom teaterÅland?

Nu startar Teater Alandica en egen teaterskola under ledning av Synnöve Westerberg, som under åratal hållit i teaterföreningens teaterskola men slutade för ett år sedan efter en konflikt med föreningens styrelse. Robert Liewendahl i teater Alandica motiverar satsningen med att det finns en stor efterfrågan och ser inte satsningen som konkurrens med teaterföreningen. Ålandstidningen hyllar initiativet på ledarplats och dödförklarar den befintliga teaterskolan, vilket å det bestämdaste tillbakavisas av såväl teaterföreningens viceordförande Daniel Dahlén som en av teaterskolans instruktörer Ove Andersson somk för närvarande repeterar en pjäs han skapat tillsammans med ett dussin elever i skolan. Premiär blir det på stadshuset i mars. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »