Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 oktober, 2017 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 5 oktober, 2017 - 11:40
  • Lillemor Söderström med sin långa undervattensbonad
  • Ett stort färgstarkt sängöverkast i lapptäcksteknik
  • Åländsk väggbonad i lapptäcksteknik, ett säljande motiv!

Färgstarkt på Galleriet

Potpurri kallar Lillemor Söderström sin utställning av arbeten i lapptäcktsteknik på Galleriet. Vernissage är det ikväll.

Ett stort sängöverkast för dubbelsäng i lysande rött och svart fyller upp en av väggarna i det annars så vita utställningsutrymmet. På andra väggar hänger bonader och löpare i varierande färgskalor, somliga rent geometriska andra är som sydda tavlor med tydliga motiv. Redan i trappan upp från hantverksbutiken Victor möts besökaren av en långsmal bonad med undervattenstema. I fönstren hänger bonader som för tankarna till glasmålningar. Det är varierat och välgjort - Lillemor har jobbat i den här tekniken sedan tidigt 1990-tal. Inspiration får hon av nya tyger, på kurser och av att se andras arbeten på utställningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »