Publicerad: tisdag, 11 december, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 11 december, 2018 - 11:40
  • Arrangörerna för Mariehamns litteraturdagar 2019: fr v: Mosse Wallén, Anna Eklund, Matilda Nordberg, Lise-Lott Ehrnsten och Katarina Gäddnäs.

Ensamhet och falska nyheter

Under rubriken ensamhet begås Mariehamns litteraturdagar 2019. Nu är flertalet författare klara att presenteras för allmänheten!

Tuva Korsström, Agnes Lidmark, Hanna Hagmark och Vigdis Hjort - men också Peter Sandström, Alex Schulman och Mons Kallentoft medverkar i nästa upplaga av Mariehamns litteraturdagar som äger rum 21-25 mars 2019. Det övergripande temat är ensamhet och innefattar allt från frivillig och ofrivillig ensamhet till författarens ensamhet och den existentiella ensamheten. Falska nyheter och vikten av källkritik är ett annat viktigt ämne som behandlas på det inledande seminariet som den här gången hålls på biblioteket.  Vid fredagens kvällsprogram medverkar Sveriges ambassadör i Helsingfors, Anders Ahnlid som invigningstalare. Ett visst deckartema finns i fredagens program med författare som Anna Jansson och duon Ebervall-Samuelsson. På söndagen erbjuds både andligt och lekamligt spis tillsammans med litteratur: litterär gudstjänst alternativt brunch på Emmaus rerturcafé.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »