Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 februari, 2019 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 7 februari, 2019 - 12:27
  • Anette Gustafsson med sin vita elefant på Galleri Skarpans
  • De flesta av Anette Gustafssons elefanter är grå, alla ser mycket fridfulla och vänliga ut
  • Också ett par kor har fått komma med.

Elefanter på Skarpans

Elefanten i rummet kallar Anette Gustafsson sin utställning som öppnar ikväll på Galleri Skarpans, som en pendang till hennes utställning samtidigt på Ålands konstmuseum. Porträtt av djur, främst elefanter dominerar men hon visar även här landskap, men i mindre format.

Elefanter har alltid fascinerat mig förklarar Anette Gustafsson sin faibless för just de här djuren, som hon beskriver som ett slags urtids djur. När hon har gjort sina elefantporträtt har honm gått hårt åt materialet, hon har ristat och skrapat i akvarellpappret för att få fram elefantens skrynkliga hud med veck, rynkor och hårstrån. Det är individen hon försöker fånga i varje målning och bakgrunden saknar i sammanhanget helt betydelse, den lämnas mestadels helt vit, omålad. Också kor finns avporträtterade men elefanterna dominerar. De landskapsmålningar som fått komma med är mindre i formatet änn de som visas på konstmuseet och därtill har de det gemensamt att man liksom kommer närmare motivet. Undervattensbilder av fiskar ingår också i utställningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »