Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 11:40
  • Sås och Kopp i aktion under kulturnatten, omgivna av entusiastiska åländska barn med föräldrar

Efter 25 år och 10 album - Sås och Kopp drar alltjämt publik

Det är Pasi Hiihtola och Peik Stenberg som utgör populära duon Sås och Kopp som under ett kvartssekel har underhållit barn och deras familjer med sina trallvänliga låtar och tungvrickande texter. Att de går hem också hos en ny generation syntes bra under kulturnatten.

Barn i olika åldrar med föräldrar som kanske själva lyssnat till sångerna om Traktor Alban, Chili con carne eller Kottar i karburatorn flockades på museets parkering under kulturnatten och  fick sig till livs en 45 minuter långt föreställning med fart, energi och improvisation men också många kända musikaliska örhängen. Hur orkar de hålla på alltjämt var frågan som den här reportern ställde sig - Sås och Kopp var mina barns favoriter för så där 20 år sedan! Så länge publiken vill ha oss fortsätter vi spela och nya låtar skriver vi anefter för att inte ständigt spela samma gamla intygar herrarna som påpekar att Mick Jagger faktiskt är 15 år äldre och alltjämt turnerar. Texterna ska vara sådana att barn inte förstår allt genast, de ska öppna sig anefter som barnet växer till sig. Också "gamla" barn, som studerande vid t ex Handelshögskolan gillar duons musik, vid sina sillisar sjunger de Traktor Alban som snapsvisa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »