• Norah Lång och Alexander Westerlund ser ett växande intresse för den alternativa kulturen. Foto: Felix Quarnström
Norah Lång och Alexander Westerlund från Träffpunkt Ungdom talar om Down By The Sauna
Publicerad: torsdag, 27 april, 2017 - 16:48

Down by the Sauna en ny festival i klassisk Bastun-anda

Ingenting har hittills fyllt det alternativmusikfestival-formade hålet som Island in the Sun lämnade efter sig. Men Down by the Sauna, som i slutet av juni i år ordnas för andra gången, kan vara efterträdaren.
- Jag tror det finns ett växande intresse för någonting mer familjärt än Rockoff och andra större festivaler, något mer avspänt och fritt, säger Norah Lång från Träffpunkt Ungdom.

Som festival satsar man på ett åländskt och jämlikt artistutbud och ett format som ska vara bekvämt för besökarna, med nio uppträdanden uppdelade över tre kvällar i slutet av juni.
- Förra året gick det ungefär så bra som det kunde ha gjort. Vi siktar på att det här ska bli ett återkommande evenemang och att vi med tiden ska kunna bli något av ett brand, säger Alexander Westerlund, som sitter med i TU's styrelse.
Vad man redan i fjol märkte var att festivalen drog till sig både gamla Bastuniter och nya ansikten, som efter det blivit en del av föreningen.
- Förra året satt vi båda mycket i garderoben och tog emot besökare, så som alla som någon gång jobbat på Bastun har gjort, säger Lång.