Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 11:40

Doktor Glas redo för premiär

Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas, dramatiserad av Allan Edwall har premiär på Pellas skeppargård på lördag. För regin svarar Vibeke Voigt och ensam på scenen under den timmeslånga föreställningen är Nicklas Lantz - i rollen som Doktor Glas men också som pastor Gregorius, dennes olyckliga maka Helga samt doktorns dryckesbröder.

Första gången Nicklas Lantz bekantade sig med Edwalls dramatisering av Hjalmar Söderbergs roman var för 20 år sedan då scenversionen var rykande färsk - då kändes texten som en vägg och jag konstaterade att det inte var något för mig berättar Nicklas Lantz. När Vibeke Voigt nu föreslog honom ett samarbete kring samma pjäs tvekade han aldrig - klart vi ska göra Doktor Glas! Förberedelserna har pågått från och till under närmare ett års tid, men så sitter textmängderna också som de ska. Det är texten som bär hela föreställningen - rekvista och scenografi är ytterst sparsmakad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »