Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 oktober, 2018 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 25 oktober, 2018 - 11:40
  • Jonas Holmström, Visit Åland, Viveka Eriksson ordf i arbetsgruppen och Folke Karlsson, ordf i Bomarsundssällskapet. Foto: Owe Sjöblom
  • Animeringen är gjord av Björlin GITech
  • Drygt 10 personer lyssnade till arbetsgruppens presentation. Foto: Owe Sjöblom

Besökscentret i Bomarsund - kan det bli verklighet?

Planerna på ett besökscenter i Bomarsund har funnits i drygt 15 år och ibland har det nästan vart nära att det blivit verklighet, bland annat ordnades till en tävling bland arkitekter om hur centret ska se ut, men sen har dom planerna grusats.

Men i våras tillsatte landskapsregeringen en arbetsgrupp för projektet och nu är dom klara, åtminstone med den första delen. Andra Vicetalman Viveka Eriksson är ordförande i arbetsgruppen och Kulturen träffade henne efter att hon informerat om deras arbete för Bomarsundssällskapet. Även sällskapets ordförande, Folke Karlsson, har suttit med i arbetsgruppen och han hoppas, men han vågar inte tro riktigt ännu.

Dessutom lanseras en app som tar dig med till Bomarsund och visar hur det såg ut. Det är Visit Åland som lanserar den inom november och i dagens program berättar Jonas Holmström om arbetet som ska ses som ett komplement till det planerade besökscentret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »