Publicerad: onsdag, 3 maj, 2017 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 3 maj, 2017 - 15:17
  • Kenneth Bambergs rum på konstnärshuset Circolo Scandinavo har vacker utsikt över en trädgård i Trastevere i Rom. Foto: Malin Lundberg.
  • Skandinaviska Föreningens Konstnärshus i Rom ligger i stadsdelen Trastevere sydväst om centrum. Konstnärer kan söka stipendium för att få vistas här en eller två månader i taget. Foto: Malin Lundberg.
  • Kenneth Bamberg rör sig vant längs gatorna i Trastevere, den del av Rom som han själv gillar bäst. Foto: Malin Lundberg.

Bambergs romerska strövtåg

Fotokonstnären Kenneth Bamberg har under våren varit gäststipendiat i den eviga staden Rom.

Den åländske fotokonstnären Kenneth Bamberg har tillbringat två månader i Trastevere i Rom. Tack vare ett stipendium har han haft möjligheten att bo på Skandinaviska föreningens konstnärshus i stadsdelen Trastevere, samtidigt som han jobbat med fotoprojekt runt om i staden.
Ursprungsidén var att iscensätta gamla barndomsbilder av när han själv som liten lekte gladiator, men under tiden i Rom har Bamberg också börjat jobba med statyerna som finns i staden.
- Det blir ofta något annat än vad jag planerar från början, säger Bamberg, som nu söker fler stipendier för att få återvända till Rom i höst och jobba vidare med sina idéer.