Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 mars, 2018 - 15:10Uppdaterad: torsdag, 22 mars, 2018 - 15:10
  • Carina Karlsson och Johanna Holmström i ett scensamtal med Katarina Gäddnäs

Med avstamp i verkligheten

Att skriva fiktion utgående från verkliga händelser och personer - om det vet författarna Johanna Holmström och Carina Karlsson mycket.

Såväl Johanna Holmströms roman Själarnas ö som Carina Karlssons Algot tar avstamp i verkliga händelser som de sedan gestaltat med fantasins och inlevelseförmågans hjälp till romaner - prisbelönta sådana. Under litteraturdagarna diskuterade de  utmaningar och hänsyn de stött på och förhållit sig till under skrivprocessen samtidigt som de förstås berättade om sina respektive romaner och bakgrunden till att de ville skriva just de här böckerna. Folk har hela tiden sagt att jag har skrivit om galna kvinnor säger Johanna Holmström som nu gav sig i kast med att skriva om personer som ansågs obotligt sjuka på riktigt. För Carina Karlssons båtsman Algot Holm gick det riktigt illa - men för berättelsen om honom har det gått desto bättre.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »