Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 maj, 2019 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 8 maj, 2019 - 11:40
  • Fotokonstnären Nayab Ikram prisbelönas av svenska kulturfonden
  • Sångerskan o dirigenten Johanna Grüssner får också pris av Svenska kulturfonden

Åländska kulturarbetare prisbelönas!

Att få ett pris innebär en erkänsla för det arbete man gjort - det är stort! Det säger fotografen Nayab Ikram och sångerskan och dirigenten Johanna Grüssner som tilldelats var sitt pris om 15.000 euro av svenska kulturfonden.

Jag blev så berörd att jag började gråta berättar Johanna Grüssner om sin reaktion då beskedet nådde henne att hon får Åbolands svenska kulturfonds pris om 15.000 euro för sina insatser både som sångerska och som dirigent och projektledare för storsatsningarna med Ålands projektkör. Jag är övertygad om att alla, precis alla behöver få höra att det de gör är bra, en dunk i ryggen att du är på rätt väg säger hon. Nayab Ikram blev också väldigt glad över sitt pris på likaledes 15.000 euro för  att hon genom foto, video, film och installationer behandlat kulturidentitet, relationen individ-samhälle och det hon kallar mellanförskap, att befinna sig mitt emellan olika kulturella identiteter. Prispengarna ger henne samtidigt möjlighet att koncentrera sig på sitt nya projekt på temat familjetraditioner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »