Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 april, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 24 april, 2018 - 10:12

Åländsk konstnär, okänd för de flesta

Bland mottagarna av svenska kulturfondens ettåriga arbetsstipendier nu i vår finns konstnären Camilla Edström, med hemort Hammarland. Men - vem är hon?

Det är inte så underligt att få känner till mig på Åland idag säger Camilla Edström, på telefon från Malmö där hon bor sedan ett och ett halvt år.  Hon lämnade Åland för konststudier i Sverige 2004 och senast hon ställde ut på Åland var en måleriutställning på Kakelhallen, innan hon började på Konstfack. Idag arbetar Camilla Edström huvudsakligen med video och har lämnat måleriet därhän. Människor idag är så vana vid att ta till sig rörlig bild, därför är video ett tacksamt uttryck förklarar hon. Identiteter och isynnerhet hur gruppidentiteter skapas är ett tema som har intresserat henne  länge och där finns också reflektioner över den egna åländska identiteten med säger hon. Under jubileumsåret Finland 100 ifjol visade hon verk i Helsingfors som utgick från den åländska författaren Aili Nordgrens texter. Dem kommer vi också att få ta del av på Ålands konstmuseum senare i år, om planerna går i lås. Just nu arbetar hon inför en ny utställning i Helsingfors, parallellt med att hon skriver en bok.

se också Camillas egen hemsida:www.edstromodemark.com

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »