Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 25 april, 2019 - 11:40
  • Alandia Big Band under Edward Furbackens ledning ger konsert i Jomala kyrka på söndag.
  • Det gör man tillsammans med kören Flera röster!

Alandia Big Band + Flera Röster= sant

På söndag ger damkören Flera röster en vårkonsert tillsammans med Alandia Big Band i Jomala kyrka. På repertoaren står vårliga, soliga och glada sånger i arrangemang av Fredrik Erlandsson.

Att sjunga tillsammans med ett storband är något helt nytt för kören Flera röster och har inneburit utmaningar bl a i mikrofonteknik. Det säger körens musikaliska ledare Sara Kemetter, som aldrigt tidigare hört någon motsvarande kombination. Nio sångare och femton instrumentalister fyller kyrkan med råge och arrangemangen är gjorda med kyrkans akustik i åtanke säger Fredrik Erlandsson. Också repertoaren är anpassad efter att konserten ges i kyrkan, men innefattar förutom  en känd sommarpsalm också Ted Gärdestads Sol, vind och vatten och Lalehs En stund på jorden. Konserten är gratis men i anslutning till den ordnas en insamling till förmån för matbanken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »