Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 februari, 2019 - 11:40Uppdaterad: fredag, 1 februari, 2019 - 11:40
  • Johan Karlsson och Anette Gustafsson ställer ut tillsammans i Ålands konstmuseum
  • Vargen i naturenlig storlek möter besökaren vid ingången till utställningen
  • Anette Gustafsson har målat flera riktigt stora landskapsmålningar i akvarell till den här utställningen

Akvareller möter skrotskulptur på konstmuseet

Vi vill satsa på utställningar där det uppstår en kommunikation mellan flera konstnärer, snarare änn att ordna separatutställningar. det säger konstintendent Susanne Procopé Ilmonen om årets första utställning där Anette Gustafssons skira akvareller möter Johan Karlssons robusta skrotskulpturer.

Att ett plus ett kan bli tre får man åter bevis för i den nya utställningen på Ålands konstmuseum. Kombinationen av Anette Gustafssons stämningsfulla landskapsmålningar fulla av ljus, rymd och dagrar och Johan Karlssons djurskulpturer av metallskrot är mycket slående. Genast när besökaren kommer in i utställningssalen möts man av en varg i naturenlig storlek, det krävdes fyra man för att bära in den berättar Johan Karlsson. På en piedestal slår en skarv ut sina vingar mot en fond av vackra landskap - fjäderskruden utgörs av åttahundra bestick. En säl har utrustats med labbar av yxor och så där fortsätter det - Johan Karlssons sinne för vad man kan göra av det som andra uppfattar som skrot är makalöst.  Anette Gustafssons akvareller är hängda utan någon som helst inramning, vilket gör dem råare, i en blinkning till Johans skulpturer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »