Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 mars, 2019 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 13 mars, 2019 - 11:50
  • Konstintendent Susanne Procopé Ilmonens favorit bland de 62 självporträtten
  • Porträttet med kronan på t h om Heidi Berthén är hennes favorit
  • Ett självporträtt kan också vara en samtidskommentar, som det här verket

62 selfies på konstmuseet!

Genom hela sitt sju decennier långa konstnärskap har Guy Frisk målat självporträtt, som ett avbrott och en tankepaus när andra projekt gått i stå. Nu visas 62 av dessa varierande självporträtt på Ålands konstmuseum. Det är verk från 1950-talet framåt utförda i olika tekniker: från pennteckningar till collage.

Det är ovanligt att en konstnär målat så här många självporträtt konstaterar konstintendenterna Susanne Procopé Ilmonen och Heidi Berthén som gjort en hängning enligt principen More is more/Mer är mer: istället för att sovra fram ett mindre antal av självporträtten frossar man nu i mängden.Här finns naturalistiska penn- och kolteckningar utförda av en ung konstnär, oljamålningar och slutligen collage vilket har varit den äldre Guy Frisks uttrycksmedel efter att allergi mot lösningsmedel satte stopp för oljemåleriet. Att göra självporträtt har genomgående varit ett sätt att komma vidare med andra projekt, därför har de blivit så många förklarar konstnären själv. Utställningen som är Guy Frisks 106tte separatutställning har vernissage på torsdag kl 16.00

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »