Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juni, 2024 - 06:21Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2024 - 06:22
  • Kurt Simons. Foto: Tindra Jansson.

Vernissage för det som möjligen kan bli Kurt Simons sista utställning

Under sommaren fram tills den 8 augusti kan man besöka Kurt Simons nya utställning på Jomala bibliotek.

Här kommer konstnären att visa ett hopplock av konstverk som han har ställt ut tidigare men också verk som inte har setts tidigare. Konstverken i utställningen har han har skapat mellan 1978 och 2024.  

Kurt Simons säger att han börjar känna sig äldre och att det kräver mycket kraft och tanke när man gör en utställning. Han berättar att den här utställningen kan komma att bli en av hans sista, men han kommer att fortsätta att måla.  

–  Nu börjar jag känna mig lite överårig faktiskt. Allt går lite långsammare och trögare nu för tiden. Det kanske inte blir så mycket mer. Målat blir det nog, men jag tror inte det blir så hemskt många utställningar till, berättar konstnären Kurt Simons.  

Kurt Simons inriktar sig på retrokonst med fokus på form och färg. Han strävar efter att göra sin konst så enkel som möjligt genom att använda sig av en färg och en form. Men trots att det ofta kan låta enkelt säger han att det inte alltid är det.  

–  Jag strävar efter att göra saker så enkla som möjligt. Alltså att använda färg och form. Då blir det en färg och en form. Men det är inte så lätt som det låter, säger Kurt Simons till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »