• Under lördagen hölls scensamtal om Klass och moderskap med Fatima Bremmer, Tuva Korsström och Agnes Lidbeck under ledning av Karin Erlandsson
Välbesökta litteraturdagar:
Publicerad: måndag, 25 mars, 2019 - 06:13, uppdaterad: måndag, 25 mars, 2019 - 07:56

Välbesökta litteraturdagar

Mariehamns litteraturdagar, som pågått hela veckoslutet blev en framgång publikmässigt.

Till fredagens kvällsprogram kom betydligt fler än arrangörerna hade räknat med utgående från förhandsförsäljningen och också supén drog fler än den gjort de senaste åren – dock långt från den rusning det var till supéerna under litteraturdagarnas glansdagar.

Det konstaterar Katarina Gäddnäs, ordförande för arrangerande föreningen Kulturfestival på Åland som efter 25 års värnplikt nu kliver av som arrangör.

Man ska sluta på topp säger hon.

Den här upplagan var en av topp fem jag har varit med om och det är många det säger lantrådet Katrin Sjögren som tyckte årets tema ensamhet kändes relevant för vår tid, liksom det inledande seminariet om falska nyheter.

Fler Kultur

Nyskriven opera vid invigning av Bomarsunds besökscenter

Richard Bark, Robert Liewendahl, och Rolf Lindqvist intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Operan Djävulsdansen i Skarpans ska uppföras för första gången vid invigningen av Bomarsunds besökscenter 2022.

Ericsson-Jourdan belönas med konstpris

Konstnären Keathy Ericsson-Jourdan tilldelas Anna-Lena Dreijers konstpris av stiftelsen Ålands vänner. Prissumman är 10.000 euro.

Conny Andersson är årets kulturpristagare

Conny Andersson får Ålands kulturdelegations kulturpris 2019.

Johanna Grüssner nominerad till Nordiska rådet musikpris

Sångerskan Johanna Grüssner är nominerad till det Nordiska rådets musikpris och utgör den åländska kandidaten till priset.

Nayab Ikram och Johanna Grüssner prisas av Kulturfonden

Nayab Ikram intervjuas av Eva Nyberg:
Konstnären och fotografen Nayab Ikram får Svenska Kulturfondens pris på 15.000 euro. Totalt delar Kulturfonden ut tio pris, varav Ikram är en av pristagarna. Även sångerskan Johanna Grüssner prisas av Kulturfonden med 15.000 euro.

Kulturella projektunderstöd

Musikfestivalen Down by the sauna på Bastun, en Joel Petterssondag på Klockulla i Lappo och uppförandet av en nyskriven teater på Pellas i Granboda...

Många kulturarbetare vill till Kökar

En författare från Indien, en musiker från Schweiz, en multikonstnär från Tyskland och en poet från USA finns med bland de gäststipendiater som under det kommande året beviljats vistelsestipendier i Kökarkulturs gästateljéer i Hellsö.

Nyförvärv till Önningebymuseet

Två betydande verk av Elin Danielson-Gambogi med motiv från Önningeby har nyligen inköpts till Önningebymuseet från två privatpersoner. Vi har på...

Folkbildningsmedalj till Grüssner-Sarling

Svenska folkskolans vänner delar ut en av sina fem folkbildningsmedaljer till Isabella Grüssner-Sarling , manusförfattare och regissör från Pålsböle i Finström.