Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 december, 2017 - 06:02Uppdaterad: onsdag, 20 december, 2017 - 10:12
  • Ulla-Lena Lundberg flyttar in i diktarhemmet i Borgå. Foto: Eva Nyberg

Ulla-Lena Lundberg flyttar till diktarhemmet

Bland trettio kandidater har författaren Ulla-Lena Lundberg utsetts att gratis bo och verka i diktarhemmet i Borgå. Beslutet har tagits av Svenska litteratursällskapets kommitté för diktarhemmet, som sedan 2001 ansvarar för det.

Det var Holger och Mathilda Schildt som 1921 skänkte byggnaden till Finlands svenska författareförening att användas som ett svenskt författarhem. Sedan dess har sju finlandssvenska författare, samtliga manliga bebott huset, den senast var Christer Kihlman.

-Ulla-Lena Lundberg skapar litteratur med stort djup som samtidigt berör en bred läsarskara. Vi är väldigt glada över att just hon flyttar in i hedersbostaden Diktarhemmet, säger SLS ordförande, professor Henrik Meinander.

För Ulla-Lena Lundberg var erbjudandet omöjligt att tacka nej till och ser flytten tillbaka till Borgå också som en hemkomst till sin identitet som finlandssvensk författare, inte bara åländsk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »