Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 augusti, 2018 - 06:11
  • Arn-Henrik Blomqvist regisserar farsen Var god dröj i höst. Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson

Teaterföreningen sätter upp fars

Teaterföreningen i Mariehamn sätter i höst upp en fars på stadshusets scen. Var god dröj heter pjäsen som regisseras av Arn-Henrik Blomqvist.

Den utspelar sig i sjukhusmiljö och baserar sig på John Chapmans original, i bearbetning av Adde Malmberg. Efter två auditioner är de 10-12 rollerna nu i princip besatta berättar teaterföreningens ordförande Ulf Weman. Han står också själv på scenen i den här uppsättningen som har premiär i mitten av oktober.

- Jag lovade göra det om förra säsongens pjäser skulle gå ekonomiskt back och det gjorde de säger Weman. Varken Djungelboken eller Familjen Bra nådde de publiksiffror man hade hoppats på vilket har åderlåtit föreningens kassa. Men konstnärligt var det ett bra spelår säger Ulf Weman, som med höstens satsning på fars hoppas på god publiktillströmning.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »