Publicerad: lördag, 23 mars, 2019 - 08:54
  • Sveriges ambassadör Anders Ahnlid

Sveriges ambassadör invigde litteraturdagar

Sveriges ambassadör i Finland, Anders Ahnlid invigningstalade på litteraturdagarnas kvällsprogram på fredagen. Han poängterade de många släkt och vänskapsband som binder samman Sverige och Finland inklusive Åland, utöver den långa gemensamma historien. Också ambassadören själv har sina släktrötter i Finland berättade han. Betydelsen av goda relationer mellan Sverige och Finland har under vintern manifesterats av den långa parad av nytillträdda svenska ministrar som har avlagt sitt första utlandsbesök i just Helsingfors påpekade ambassadören.

- Åland är större än sin storlek och fungerar både som vägvisare och blåslampa i det mellanstatliga samarbetet sa ambassadör Anders Ahnlid.

Fredagskvällens program begicks under rubriken När verkligheten överträffar dikten och var en välbesökt tillställning. Anna Jansson, Alex Schulman, Karin Erlandsson och Marcus Wallen berättade om sina författarskap och bandet Lamori stod för musiken.

Litteraturdagarna pågår hela veckoslutet på stadsbiblioteket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »