Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 februari, 2020 - 10:02Uppdaterad: torsdag, 20 februari, 2020 - 14:23
  • Simon Saarinen och Ida Jonsson med "The Bum". Foto: Privat.
  • New York Post är en av de internationella tidningarna som rapporterat om ålänningarnas konstverk. Skärmdump från New York Posts hemsida.

Stjärtkonstnärer uppmärksammas internationellt

Åländska konstnärerna Ida Jonsson och Simon Saarinen har fått stor uppmärksamhet runt om i världen för konstverket ”The Bum”, ett slags kortbyxor med stoppning som gör att bäraren får en rumpa som liknar Kim Kardashians.

Projektet har bland annat uppmärksammants i New York Post, Daily Mail och The Morning Show. Enligt Simon Saarinen och Ida Jonsson kom verket till som en kritisk reflektion av samtiden, och de ville belysa vilken typ av objekt som skapar uppmärksamhet på sociala medier och hur media kan använda sig av Kim Kardashians rumpa för att leda in publiken till deras sajter och därmed i förlängningen höja sina annonsintäkter.

- Vi vill föra en publikdialog kring ämnen som många människor bryr sig om och är påverkade av varje dag, säger Simon Saarinen.

Förutom Saarinen och Jonsson ingår också svenskan Beate Karlsson i konstnärsgruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »