• Operan baserar sig på Ulla-Lena Lundbergs roman Is. Arkivfoto: Eva Nyberg.
Publicerad: tisdag, 5 mars, 2019 - 06:43

Operan Is direktsänds över nätet

Nu har de som missade operan Is möjlighet att se den ikväll på Yle Arena.

Under tisdagskvällen direktsänder nationaloperan i Helsingfors en av de sista föreställningarna av operan Jää, alltså Is, som baserar sig på Ulla-Lena Lundbergs roman med samma namn. Föreställningen börjar klockan 19 och kan ses via Yle Arena. Rollen som doktor Irina Gyllen tolkas vid kvällens föreställning av den åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt.

Operans libretto har skrivts av Juhani Koivisto och musiken är komponerad av Jaakko Kuusisto som också dirigerar. Samtliga föreställningar av operan har varit slutsålda så kvällens direktsändning är därför en chans för alla dem som aldrig lyckades få en biljett att se operan.

Fler Kultur

Nyskriven opera vid invigning av Bomarsunds besökscenter

Richard Bark, Robert Liewendahl, och Rolf Lindqvist intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Operan Djävulsdansen i Skarpans ska uppföras för första gången vid invigningen av Bomarsunds besökscenter 2022.

Ericsson-Jourdan belönas med konstpris

Konstnären Keathy Ericsson-Jourdan tilldelas Anna-Lena Dreijers konstpris av stiftelsen Ålands vänner. Prissumman är 10.000 euro.

Conny Andersson är årets kulturpristagare

Conny Andersson får Ålands kulturdelegations kulturpris 2019.

Johanna Grüssner nominerad till Nordiska rådet musikpris

Sångerskan Johanna Grüssner är nominerad till det Nordiska rådets musikpris och utgör den åländska kandidaten till priset.

Nayab Ikram och Johanna Grüssner prisas av Kulturfonden

Nayab Ikram intervjuas av Eva Nyberg:
Konstnären och fotografen Nayab Ikram får Svenska Kulturfondens pris på 15.000 euro. Totalt delar Kulturfonden ut tio pris, varav Ikram är en av pristagarna. Även sångerskan Johanna Grüssner prisas av Kulturfonden med 15.000 euro.

Kulturella projektunderstöd

Musikfestivalen Down by the sauna på Bastun, en Joel Petterssondag på Klockulla i Lappo och uppförandet av en nyskriven teater på Pellas i Granboda...

Många kulturarbetare vill till Kökar

En författare från Indien, en musiker från Schweiz, en multikonstnär från Tyskland och en poet från USA finns med bland de gäststipendiater som under det kommande året beviljats vistelsestipendier i Kökarkulturs gästateljéer i Hellsö.

Nyförvärv till Önningebymuseet

Två betydande verk av Elin Danielson-Gambogi med motiv från Önningeby har nyligen inköpts till Önningebymuseet från två privatpersoner. Vi har på...

Folkbildningsmedalj till Grüssner-Sarling

Svenska folkskolans vänner delar ut en av sina fem folkbildningsmedaljer till Isabella Grüssner-Sarling , manusförfattare och regissör från Pålsböle i Finström.