Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 november, 2018 - 05:51
  • Eliza (Filippa Enroos) och professor Higgins (Henrik Herlin) i premiär nummer ett på Alandica av My Fair Lady i lördags. Foto: Eva Nyberg.

My Fair lady-premiär på Alandica

Efter månader av intensiva repetitioner av musikalen My Fair Lady var det så dags i lördags för inte bara en utan två premiärer efter varandra i Alandicas stora sal.

Bakom denna jättesatsning med ett femtiotal på scenen, och en hel funktionärsstab därtill, står regissören Robert Liewendahl i samarbete med kapellmästaren Martin Segerstråle. Huvudrollen som blomsterflickan Eliza tolkades i den första premiären av Filippa Enroos som var strålande glad när den tre timmar långa föreställningen var avklarad. Också hennes motpart, språkprofessorn Higgins i Henrik Herlins gestaltning var mycket nöjd – men bara en dryg halvtimme senare skulle han och resten av ensemblen upp på scenen igen, då med Fredrika Sarling som Eliza.

- Trots att första akten varade 1 timme och 45 minuter kändes den inte alls lång sa en imponerad kulturminister Tony Asumaa i pausen.

Mer om My Fair lady premiären hör du i Kulturen tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »