Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 december, 2018 - 11:29Uppdaterad: måndag, 10 december, 2018 - 12:00
  • Alex Schulman är en av författarna som kommer till Mariehamns litteraturdagar. Pressbild: Adrian Pehrson.

Litteraturdagsförfattare klara

Alex Schulman, Vigdis Hjort, Tuva Korsström, Anna Jansson och Mons Kallentoft är några av författarnamnen som är klara för nästa års upplaga av Mariehamns litteraturdagar.

Det övergripande temat är ensamhet. Litteraturfesten invigs av Sveriges ambassadör i Helsingfors Anders Ahnlid på fredagkväll.

Redan på eftermiddagen ordnas ett seminarium om fakenews och källkritik med Jack Werner som föreläsare. Programmet i övrigt följer i stort inarbetat koncept, inklusive den litterära supén på lördagkväll.

Generellt har det blivit svårare att rekrytera kända författare till Mariehamns litteraturdagar berättar Katarina Gäddnäs, ordförande för Föreningen Kulturfestival på Åland som numera ansvarar för dagarna. Konkurrensen är hård från motsvarande större evenemang och arvodena har stigit. Ekonomiskt är litteraturdagarna ett vågspel för föreningen.

Litteraturdagarna äger rum 22-24 mars 2019. Hör mer om detta i Kulturen i morgon tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »