Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 14:37Uppdaterad: torsdag, 21 februari, 2019 - 17:16

Liselott Willén nominerad till nordiskt litteraturpris

Det finns inga monster, Liselott Willéns sjätte roman, har av den åländska litteraturnämnden nominerats för Nordiska Rådets litteraturpris 2019.

Romanen utkom redan 2017 men Åland har i likhet med det samiska språkområdet och övriga självstyrda områden möjligheten att nominera böcker utgivna under de senaste fyra åren.

Willén är född och uppvuxen på Åland men sedan länge bosatt i Örebro, Sverige och hennes böcker ges ut av Bonniers. Miljöerna i hennes romaner är ofta åländska, så också i Det finns inga monster.

Berättelsen utspelar sig kring ett brunmålat hus vid havet som övergivits sedan familjen som bodde där drabbats av ett familjetrauma. Efter tio års frånvaro återvänder modern och dottern till huset och bortglömda minnesfragment gör sig påminda. Var det en olycka, ett självmord eller rentav ett mord som kostade fadern livet?

- Det är inte bara spännande utan också gestaltat med djup insikt i människans gåtfulla psyke skriver litteraturnämnden i sin motivering till nomineringen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »