• Annika Dahlblom är chef för de landskapsägda museerna. Foto: Eva Nyberg
Annika Dahlblom intervjuas av Eva Nyberg
Publicerad: fredag, 19 januari, 2018 - 06:03, uppdaterad: fredag, 19 januari, 2018 - 06:24

Kulturhistoriska lockade färre än väntat

Knappt 20.000 personer besökte Ålands kulturhistoriska museum under fjolåret, det första hela året som museet höll öppet sedan renoveringen.

- Det är lite färre än vad vi hade trott. Jag hade siktat på 25000 besökare, säger Annika Dahlblom, chef för de landskapsägda museerna.

Hon erkänner att man inte varit så bra på att marknadsföra sig.

- Vi satsade mer på sociala medier och räknade med att den genomslagskraften skulle vara stor. Vi var inte heller med på matkamässan, men det är vi nu igen, säger hon.
Året före renoveringen besökte drygt 21.000 personer kulturhistoriska, men då var inträdet gratis.

Av de landskapsägda museerna var det Kastelholms slott som lockade flest besökare förra året, 36.430 personer.

Fler Kultur

Ericsson-Jourdan belönas med konstpris

Konstnären Keathy Ericsson-Jourdan tilldelas Anna-Lena Dreijers konstpris av stiftelsen Ålands vänner. Prissumman är 10.000 euro.

Conny Andersson är årets kulturpristagare

Conny Andersson får Ålands kulturdelegations kulturpris 2019.

Johanna Grüssner nominerad till Nordiska rådet musikpris

Sångerskan Johanna Grüssner är nominerad till det Nordiska rådets musikpris och utgör den åländska kandidaten till priset.

Nayab Ikram och Johanna Grüssner prisas av Kulturfonden

Nayab Ikram intervjuas av Eva Nyberg:
Konstnären och fotografen Nayab Ikram får Svenska Kulturfondens pris på 15.000 euro. Totalt delar Kulturfonden ut tio pris, varav Ikram är en av pristagarna. Även sångerskan Johanna Grüssner prisas av Kulturfonden med 15.000 euro.

Kulturella projektunderstöd

Musikfestivalen Down by the sauna på Bastun, en Joel Petterssondag på Klockulla i Lappo och uppförandet av en nyskriven teater på Pellas i Granboda...

Många kulturarbetare vill till Kökar

En författare från Indien, en musiker från Schweiz, en multikonstnär från Tyskland och en poet från USA finns med bland de gäststipendiater som under det kommande året beviljats vistelsestipendier i Kökarkulturs gästateljéer i Hellsö.

Nyförvärv till Önningebymuseet

Två betydande verk av Elin Danielson-Gambogi med motiv från Önningeby har nyligen inköpts till Önningebymuseet från två privatpersoner. Vi har på...

Folkbildningsmedalj till Grüssner-Sarling

Svenska folkskolans vänner delar ut en av sina fem folkbildningsmedaljer till Isabella Grüssner-Sarling , manusförfattare och regissör från Pålsböle i Finström.

Nytt stipendiatsamarbete planeras

Ålands kulturdelegation planerar att inleda ett samarbete med Stiftelsen Grez-sur Loing i Frankrike som hyr ut konstnärsresidens och ateljéer, under förutsättning att medel för detta beviljas i landskapets budget för 2020.