Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 januari, 2018 - 05:56
  • Årskurs 8 från Övernäs skola guidas i konstmuseets basutställning av konstintendent Susanne Procopé Ilmonen och vikarierande intendent Heidi Berthén. Foto: Eva Nyberg.

Konsttestarna tar åttorna till konstmuseet

Alla åttondeklassister i hela landet erbjuds två kulturupplevelser under det här läsåret: en på hemmaplan och en i huvudstadsregionen.

Det är Förbundet för barnkultur i Finland som har initierat projektet konsttestarna, för finansieringen står Svenska kulturfonden. Att man valt ut just den här åldersgruppen beror på att de annars sällan besöker kulturella begivenheter.

På Åland kommer 300 elever att besöka Ålands konstmuseum och först ut var i går åttondeklassister från Övernäs skola. Konstintendenterna berättade vad ett konstmuseum är, hur man bygger en utställning och vad konst kan vara. Därefter visade de eleverna runt i konstmuseets basutställning.

Eleverna har tidigare varit på Svenska teatern i Helsingfors och sett föreställningen Landet. Det var inte så mycket handling i pjäsen tyckte flera. Teaterbyggnaden däremot imponerade.

Om detta handlar onsdagens upplaga av Kulturen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »