Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 11:44
  • Barbro Eriksson och Jack Mattsson vid Erikssons verk som pryder konstmuseets vägg. Arkivfoto: Eva Nyberg

Konstnärsportfolios efterlyses av konstmuseet

Vi har fått in 3-4 stycken men skulle ju gärna ha betydligt fler. Det säger konstintendent Susanne Procopé-Ilmonen om responsen på det upprop konstmuseet gick ut med i våras till konstnärer, konsthantverkare och fotografer.

Museet vill bygga upp en bildbank att ha som referens när man i framtiden ska rekrytera personer för uppdrag att göra den konstnärliga gestaltningen av offentliga byggnader. Detta i enlighet med den enprocentsregel som nu ska gälla vid landskapets nybyggnation och tillbyggnader.

Museet uppmanade därför konstnärer och konsthantverkare att lämna in konstnärsportfolios med både CV och bildmaterial men responsen har inte varit jättestor konstaterar alltså konstintendenten.

Konstnärers möjlighet att få utsmyckningsuppdrag i offentliga byggnader har drivits länge och aktivt av Ålands konstförening.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »