Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 februari, 2020 - 06:39Uppdaterad: torsdag, 20 februari, 2020 - 11:14
  • Susanne Procopé Ilmonen är med i arbetsgruppen som ska jobba med den konstnärliga utsmyckningen av polishuset. Arkivfoto: Peter Grönholm.

Konst ska väljas till nya polishuset

Landskapsregeringens konstnämnd har tillsatt en arbetsgrupp som ska jobba med den konstnärliga utsmyckningen av det nya polishuset i Mariehamn. Hela projektet får kosta 75 000 euro.

Det berättas i ett pressmeddelande. När det gäller polishuset tillämpar landskapsregeringen den så kallade enprocentsprincipen, vilket betyder att en procent i budgeten (75 000 euro) är vikt för konst. Den nytillsatta arbetsgruppen består av konstintendent Susanne Procopé Ilmonen, konstnämndsledamöterna Gunilla G. Nordlund, Bettina Ingves och Ulrica Lindström samt konstnären Peter Winquist.

I början av mars kontaktar arbetsgruppen konstnärer för olika skissförslag till de publika utrymmena i polisens kundmottagning, och konstnärer kan också lämna in sina portfolios till Ålands konstmuseum för att öka möjligheten att få delta i projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »