Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 januari, 2018 - 12:22Uppdaterad: måndag, 15 januari, 2018 - 16:10
  • Foto från Helsingfors stadsteaters uppsättning av Stormskärs Maija.

Klirr i kassan med Stormskärs Maja

Den finskspråkiga musikalversionen av Stormskärs Maja, Myrskyluodon Maija, drog mest publik till Helsingfors stadsteater i fjol. Drygt 65.000 personer såg den av Lasse Mårtenson komponerade musikalen under hösten.

 Det innebär också klirr i kassan för Ålands kulaturstiftelse som innehar den litterära upphovsrätten till Anni Blomqvists verk och därmed får en del av biljettintäkterna.

-Vi har fått en inbetalning på cirka 100.000 euro för hösten och fler föreställningar visas under våren så det är mycket trevligt, säger Lars-Ingmar Johansson som är kulturstiftelsens preses.

Enligt Johansson kommer det åländska kulturlivet att få dra nytta av de ökade inkomsterna bland annat genom fler stipendier i år. En del av pengarna kommer också att användas för underhåll av Anni Blomqvists författarhem på Simskäla.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »