Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 februari, 2019 - 14:50Uppdaterad: torsdag, 14 februari, 2019 - 15:35
  • Eckerö post- och tullhus får byggas om. Arkivbild
  • Stefan Rumander, Ted Chikasha, Tony Asumaa och Annika Dahlblom. Foto: Eva Nyberg

Grönt ljus för ombyggnad i Eckerö post- och tullhus

De ombyggnadsplaner för byggnadsminnesskyddade Eckerö post- och tullhus som fastighetsverket har utarbetat i samråd med kulturbyrån och kulturdelegationen har nu fått grönt ljus av kulturminister Tony Asumaa.

- Det handlar inte så mycket om ombyggnad som om ett återställande av huset i ursprungligt skick säger intendenten för post- och tullhuset Ted Chikasha.

Redan till den här sommaren ska restaurangköket i huvudbyggnadens bottenvåning flyttas till sin ursprungliga plats och till sommaren 2020 ska konstnärsresidenset vara utflyttat till södra längan. Sommarutställningarna ordnas i framtiden i bottenvåningen medan övrevåningen görs till ett permanent museum med modell av Prins Eugens Valdemarsudde. Huset handikappanpassas med en mindre hiss.

Kulturarvsenheten ska ännu ge sin välsignelse, men har varit delaktig i planeringen så det ska inte bli något hinder tror fastighetsverkets VD Stefan Rumander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »