Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 8 april, 2018 - 10:48Uppdaterad: måndag, 9 april, 2018 - 08:19
  • Nöjd regissör Per Ove Högnäs efter premiärvisningen av filmen pojken som ville till Amerika
  • Jonas Danielsson som Uno Ekblom i filmen Pojken som ville till Amerika
  • Uno Ekblom själv som 34 åring

Fullt hus vid filmpremiär!

Det var fullsatt på Bio Savoy redan en halvtimme före premiärvisningen av Per-Ove Högnäs nya film i lördags kväll. Pojken som ville till Amerika handlar om Eckeröbon Uno Ekblom som på försommaren 1939 färdades från Eckerö till New York i en drygt nio meter lång motorbåt försedd med en gammal kultändarmotor.

Filmen är gjord som en blandning av dokumentärt material - journalfilmer, fotografier och intervjuer med personer som känt Uno - och dramatiserade scener.

Jonas Danielsson gör rollen som Uno Ekblom, Matts Stenlund och Jon Henriksen gestaltar hans två svenska besättningsmän och Linnea Sundblom hustrun som Uno tog avsked av i Stockholm för att aldrig mer återse. Michael Hancock har skrivit manus på basen av Ekbloms egen bok om färden.

Premiärpubliken gav filmen ett mycket gott betyg! Följande chans att se den ges på måndag kväll på Bio Savoy.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »